ارورهای چیلر؛ هشدارهایی برای رفع مشکلات این سیستم سرمایشی
چیلرها از دستگاههای پرکاربرد و بزرگترین عنصر مصرفکننده انرژی در بیشتر ساختمانهای اداری و تاسیسات صنعتی هستند. این دستگاهها هوای مطبوع و خنک را برای ما فراهم میکنند. البته به مرور زمان این دستگاهها نیز دچار مشکل و فرسودگی میشوند و نیاز به تعمیر چیلر دارند. چیلرها در صورت بروز مشکل در آنها ارورهایی را به کاربر نشان میدهند. در نتیجه بهعنوان بزرگترین مصرفکننده انرژی در عملیات و به دلیل اهمیت چیلر در ایجاد هوای مطبوع، رسیدگی به مشکلات رایج و رفع ارورهای آن کمک بسیار زیادی به بهبود راندمان دستگاه و همچنین صرفهجویی در هزینههای مربوط به مصرف برق میکند.
مشکلات رایج چیلرها را بشناسید
چیلرها دستگاههایی هستند که از قطعات مختلفی تشکیل شدهاند. از این رو به مرور زمان احتمال به وجود آمدن عیب و ایراد در این قطعات سیستمهای تهویه مطبوع و پیرو آن ایجاد ارورهای چیلر وجود دارد. بنابراین آشنایی و شناخت مشکلات رایج چیلرها، به عیبیابی و رفع آنها کمک بسیار زیادی میکند. در ادامه با رایجترین مشکلات مربوط به چیلر آشنا میشویم.
خنک نکردن و سرمایش نامطلوب چیلر
عوامل بسیار زیادی وجود دارند که باعث میشوند چیلر به درستی هوا را خنک نکند. از جمله این دلایل میتوان به مشکل سیمکشی، افت ولتاژ، خرابی در ظرفیت خازن، خرابی و قطعی مکانیزم داخلی کمپرسور و همچنین کمبود فشار گاز مبرد موجود در سیستم سرمایشی اشاره کرد. از این رو با بررسی و عیبیابی این موارد میتوانید مشکل ارورهای چیلر خود را به طور کامل برطرف کنید.
روشن نشدن کمپرسور چیلر
در صورتی که کمپرسور چیلر روشن نمیشود، باید بگوییم که عوامل متعددی از جمله ایجاد مشکل در خود کمپرسور، بسته بودن آن، آسیب در سوئیچ کنترل یا باز بودن کلید کمپرسور و همچنین مشکل در برق در این مشکل موثر هستند. از این رو بهتر است در اولین فرصت این مشکلات عیبیابی و رفع کنید.
صدای آزاردهنده یونیت چیلر
گاهی ممکن است از یونیت چیلر صدایی بسیار زیاد و آزاردهنده تولید شود. این مشکل به احتمال زیاد از شل بودن قطعات، لرزش لولهها، خرابی بلبرینگها و همچنین کمبود شارژ گاز به وجود میآید. از این رو در صورت شنیدن صدای زیاد از یونیت، فورا به این مشکل رسیدگی و ارورهای چیلر ایجادشده مربوط به آن را رفع کنید.
رایجترین ارورهای چیلر کداماند؟
بیشتر چیلرهای مدرن در هنگام بروز هرگونه مشکل و خرابی در آنها، ارورها و کدها خطا را به کاربر نشان میدهند. به طور معمول این ارورها خاص هستند و به شما در تشخیص سریع مشکلات و عیبیابی قطعه مربوطه کمک میکنند. از این رو در ادامه با برخی از مرسومترین ارورهای چیلر آشنا میشویم.
ارور دمای پایین
خطای دمای پایین (Low Temperature) مربوط به ارورهای چیلر، به این معنی است که دمای فرآیند نسبت به میزان دمای تنظیمشده توسط کاربر کاهش یافته است. این خطا به احتمال زیاد به دلیل بار حرارتی ناکافی و یا تنظیم هشدار دمای نامناسب است.
ارور دمای بالای چیلر
زمانی که دمای فرآیند از مقدار دمای تنظیمشده توسط کاربر بالاتر برود، ارورهای چیلر مربوط به دمای بالا (High Temperature) به کاربر نمایش داده میشوند. از دلایل این خطا نیز ممکن است بار حرارتی بسیار زیاد یا مجددا تنظیم هشدار دمای نامناسب باشد.
هشدار ایمنی دمای بیش از حد
ایمنی دمای بیش از حد یکی از ارورهای چیلر است که افزایش دمای فرآیند به بیش از حد ایمنی تنظیمشده توسط کارخانه یا کاربر را نشان میدهد. این ارور معمولا به دلیل مشکل در سیستم خنککننده و یا تنظیم ایمنی در دمای بسیار پایین ایجاد میشود.
خطای پایین بودن سطح مایع
یکی دیگر از ارورهای چیلر پایین بودن سطح مایع است که زمانی ایجاد میشود که سطح مایع خنککننده در مخزن به زیر سطح قابل قبول آن رسیده است. این خطا ممکن است به دلیل تبخیر یا وجود هرگونه نشتی در سیستم خنککننده باشد.
ارور کم بودن جریان
کم بودن جریان نیز از ارورهای چیلر است و در مواقعی که سرعت جریان سیال به زیر میزان حداقل ایمنی تنظیمشده توسط کارخانه یا کاربر کاهش یابد بر روی صفحهنمایش ایجاد میشود. از دلیل رایج آن گرفتگی یا انسداد کامل لولهها، خرابی پمپ، گاز خنککننده ناکافی و یا تنظیم حداقل نرخ جریان بسیار بالا است.
ارور فشار بالای چیلر
زمانی که فشار سیستم از میزان تنظیم ایمنی کارخانه یا کاربر بالاتر برود ارور فشار بالا ظاهر میشود. این هشدار ممکن است به دلیل گرفتگی یا مسدود شدن خطوط جریان یا تجهیزات باشد. نصب یک شیر بایپس فشار میتواند برای جلوگیری و رفع این مشکل مفید باشد.
ارور بالا بودن دمای محیط
هشدار بالا بودن دمای محیط که یکی از ارورهای چیلر به شمار میرود، زمانی نمایش داده میشود که دمای محیط از تنظیمات ایمنی کارخانه یا کاربر فراتر میرود. این خطا به طور معمول به دلیل تغییر شرایط محیطی مانند مکان جدید یا نصب سایر تجهیزات تولیدکننده گرما در نزدیکی چیلر ظاهر میشود.
خطای فشار تخلیه بالا
زمانی ارور فشار تخلیه بالا نمایش داده میشود که فشار تخلیه مبرد خیلی زیاد است. از جمله دلایل رایج آن میتوان به کثیف یا مسدود بودن کندانسور، فیلتر هوای کثیف، خرابی فن خنککننده، دمای بالای محیط و یا شارژ بیش از حد گاز در سیستم مبرد اشاره کرد.
خطای فشار تخلیه کم
هشدار فشار تخلیه کم که یکی از ارورهای چیلر است زمانی که فشار تخلیه مبرد خیلی کم باشد به کاربر نمایش داده میشود. این ارور ممکن است ناشی از نشت مبرد، گرفتگی لوله کندانسور، شارژ کم گاز در سیستم مبرد و یا پایین بودن دمای محیط باشد.
بهبود عملکرد سیستم تهویه مطبوع با بررسی ارورهای چیلر
چیلرها دستگاههایی متشکل از قطعات مختلف هستند که در ساختمانها و بخشهای صنعتی کاربرد بسیار زیادی در زمینه تهویه مطبوع و توزیع هوای خنک در محیط دارند. در صورت بروز هرگونه مشکل در چیلر، هشدارها یا ارورهایی بر روی صفحه نمایش آن برای کاربر ظاهر میشود که هر ارور نشاندهنده یک مشکل بهخصوص است. از این رو علاوه بر تعمیر و نگهداری منظم، آشنایی با مشکلات رایج و ارورهای چیلر برای عیبیابی آن، به افزایش طول عمر و همچنین بهبود راندمان، کارکرد و فرآیند سرمایشی این دستگاه کمک بسیار زیادی میکند.