تعمیر هواساز بیمارستانی یا هایژنیک، مهم و گره خورده با سلامتی انسان
هواسازهایی که در محیطهای بهداشتی مانند بیمارستانها استفاده میشوند، هايژنیک (Hygienic) نام دارند. این هواسازها به خاطر عملکرد در محیطهای حساس این چنینی دارای ویژگیهایی مثل پوشش ضد میکروبی صفحات داخلی، فیلترهای ذرات هوابرد H14 برای کاهش 99.99 درصدی ویروسهای معلق در هوا، رادیاتورهای UVC برای ضد عفونی، ضد عفونی حرارتی و… هستند. همچنین همین ویژگیها است که تعمیر هواساز بیمارستانی را چالش برانگیز میکند.
از آنجایی که هواسازهای بیمارستانی یا هایژنیک محیط کار ويژهای دارند، باید با حساسیت بیشتری تعمیر شوند؛ زیرا هرگونه دستکاری غیر اصولی سلامت بیماران و کادر بیمارستان را تهدید میکند. به همین دلیل باید به مشکلات موجود در هواسازهای بیمارستانی و تعمیر اصولی آنها بیشتر دقت کرد.
انواع خرابیهای رایج در هواسازهای بیمارستانی
از آنجایی که هواسازهای بیمارستانی از بخشهای متعددی مثل کمپرسور، فن، بدنه اصلی، فیلترها، دمپر، چراغ UV و بخشهای دیگری تشکیل شدهاند، خرابیها این سیستمها میتواند که ریشههای گستردهای داشته باشد. با وجود بخشهای متنوع نیز ممکن است که یک مشکل از چند نقطه مختلف ریشه بگیرد و باید کل سیستم به صورت تخصصی بررسی شود. البته که برخی مشکلات هواسازهای بیمارستانی رایج بوده و معمولا ریشه مشترکی دارند.
کاهش توان در ایجاد هوای سرد و گرم
یکی از اصلیترین مشکلاتی که نیاز به تعمیر هواساز بیمارستانی را به وجود میآورد، کاهش سرمایش سیستم است. این مشکل رایج میتواند که از مشکلاتی مانند خرابی کمپرسور و اجزای جانبی، کثیفی فیلترها، یخ زدگی اوپراتور، نشتی گاز مبرد، خرابی مبرد، نقص در سنسورهای دماسنج و دیگر موارد این چنینی ریشه بگیرد. همچنین معمولا خرابی سیستم بازگشت هوای گرم در مدلهای Air Fresh یا نقص سیستم گرم کننده کاهش گرمایش هواساز را به همراه دارد.
عملکرد نامناسب تسمهها
تسمهها جزو آن دسته از قطعاتی هستند که در هر سرویس هواساز باید مورد بررسی قرار بگیرند. در صورتی که سرویس و تعویض به موقع انجام نشود و بتوان نقصهایی مانند پارگی، کاهش کشش، خرابی پولیها را دید، در زمانی نچندان دور باید برای تعمیر هواساز بیمارستانی اقدام کرد. همچنین توجه داشته باشید که با خرابی این قطعه مشکلاتی مانند کاهش قدرت دمندگی، افزایش صدای سیستم و… رقم خواهد خورد.
ایجاد بوی بد در محیط
بدون شک ایجاد بوی بد مانند کپک زدگی در محیطهای بهداشتی مانند بیمارستان چندان خوشایند نیست. اگر با چنین مشکلی مواجه شدید، باید زودتر نسبت به تعمیر هواساز بیمارستانی اقدام کنید. البته که برای حل این مشکل نیاز به پرداخت هزینه چندانی نیست؛ زیرا به احتمال زیاد تعویض دیرهنگام فیلترها باعث ایجاد بوی بد شده و با انجام این کار مشکل برطرف میشود. البته باید در تعویض فیلترهای هواسازهای بیمارستانی از قطعات اصلی کمک گرفت و نکات بهداشتی را به طور کامل رعایت کرد.
افزایش سر و صدا و عملکرد نادرست پروانه دمنده
در حالت عادی یک هواساز بیمارستانی باید بدون صدای اضافی و عدم برخورد پروانه به هیچ مانعی کار کند. اگر صدای ناهنجاری شنیده میشود و پروانه با مانعی برخورد دارد، باید پروانه، محفظه نگهدارنده پروانه، پرهها، شفت اصلی، الکتروموتور توسط تکنسینهای حرفهای مورد بررسی قرار بگیرد. با انجام این کار تعمیر هواساز بیمارستانی و قسمت پروانه دمنده به درستی انجام شده تا مدت زمان قابل توجهی این قسمت مکانیکی مهم دچار مشکل خاصی نخواهد شد.
عملکرد نادرست سیستم کنترلی و شبکه سیم کشی
یکی از مشکلات رایج در هواسازهای بیمارستانی عدم امکان تغییر درجه کارکرد سیستم است. یعنی در قسمت پنل کنترلی دما و عملکرد سیستم تغییر داده میشود، اما نمیتوان تغییری در رفتار هواساز دید. حتی در برخی موارد سیستم روشن نشده یا به هیچ دستوری عمل نمیکند. در چنین شرایطی باید پنل کنترلی و شبکه سیم کشی طبق اصول برقی و الکترونیکی مورد بررسی قرار بگیرد.
کار نکردن فن دمنده
اگر فن دمنده عملکرد درستی ندارد، در قسمت اول باید برق ورودی الکتروموتور و تمامی ادوات برقی مثل فیوزها، ترموستات حرارتی و… بررسی شوند. اگر تمامی بخشهای برقی سالم بودند و عملکرد درستی داشتند، باید سیم پیچ الکتروموتور را بررسی کرد. همچنین در صورت شنیده شدن صدای موتور و ثابت ماندن پروانه یاتاقانها، بوش یا بلبرینگهای مشکل دارند. البته که تعمیر هواساز بیمارستانی با چنین وضعیتی مشکل بوده و نیازمند تخصص بالایی است.
شارژ و کنترل مبرد
تمامی سیستمهای هواساز دارای یک گاز مبرد بوده که تاثیر شگفت انگیزی روی عملکرد سیستم دارند. همچنین با کاهش یا افزایش فشار این ماده مبرد سیستم به سرعت واکنش نشان خواهد داد. برای مثال کاهش فشار مشکل کمتر شدن سرمای سیستم و راندمان را رقم زده یا فشار زیادی آن به کمپرسور آسیبهای جدی وارد میکند.
حال جالب است بدانید خرابی در این قسمت کاملا رایج بوده و ایرادات مبرد به مرور زمان طبیعی است. به همین دلیل باید در هر سرویس میزان مبرد را کنترل و در صورت نیاز شارژ کرد. البته که این اقدام درست توسط تکنسینهای مجرب قطعا انجام میشود.
روشهای تعمیر هواساز بیمارستانی و اهمیت تعمیر اصولی
به طور کلی روش یکسانی برای تعمیر هواساز بیمارستانی وجود ندارد. به همین دلیل ممکن است که بر اساس نوع مشکل تکنسین روش خاصی را برای تعمیر انتخاب کند. اما باید بدانید که فرایند استانداردی برای افزایش کیفیت و سرعت تعمیرات استفاده میشود که به شرح زیر است:
- بررسی کلی عملکرد سیستم توسط تکنسین
- درک صحیح مشکل و بررسی قسمتها مربوطه
- تعمیر یا تعویض قطعات یا انجام اقدامات لازم برای حل خرابی سیستم و توجه به اصول بهداشتی مربوط به هواسازهای هایژنیک
- بررسی تمامی قسمتها جهت سرویس و جلوگیری از سیستم
- تست نهایی و تایید عملکرد صحیح پس از تعمیر هواساز بیمارستانی
اگر هواسازهای هایژنیک طبق اصول فنی سرویس و تعمیر شوند، دیگر سیستم تا مدتها نیاز به تعمیر پیدا نخواهد کرد. همچنین با تعمیر اصولی و سرویس به موقع، علاوه بر سلامت سیستم تاسیساتی، سلامتی افراد نیز در امان خواهد بود. البته که این اتفاق از هدر رفت زمان و هزینه نیز جلوگیری خواهد کرد.
تعمیر هواسازهای بیمارستانی را به دماسایت بسپارید
دماسایت آماده است که شما را در تعمیر هواساز بیمارستانی یاری کند. کافیست از طریق راههای ارتباطی موجود در سایت با ما تماس بگیرید تا بهترین تعمیرکاران هواسازهای هایژنیک به محل مورد نظرتان اعزام شود. همچنین با دماسایت تجربه لذتبخش از تعمیرات یا سرویس هواساز خواهید داشت؛ زیرا با کمترین قیمتها، قطعات کاملا اصلی و با کیفیت و بهترین تعمیرکاران هواسازها طرف هستید.