روشن نشدن مشعل موتورخانه | چرا این مشکل در موتورخانه رخ می‌دهد؟

  1. خانه
  2. مقاله ها
  3. تعمیرات موتورخانه
  4. روشن نشدن مشعل موتورخانه | چرا این مشکل در موتورخانه رخ می‌دهد؟

وقتی قلب موتورخانه از کار می‌افتد

هر موتورخانه‌، یک بخش مرکزی دارد که همان مشعل است. بروز هرگونه خرابی در این بخش مهم، عملکرد تمام اجزا موتورخانه را دچار اختلال می‌کند. برای مثال، روشن نشدن مشعل موتورخانه، یکی از مشکلات رایج است که بسته به نوع مشعل، علل بروز آن متغیر است و برای تعمیر موتورخانه حتما باید از متخصصان اینکار کمک بگیرید. در واقع، انواع مشعل با توجه به سوخت مصرفی، تقسیم‌بندی می‌شوند و هر کدام از آن‌ها اجزای متفاوتی دارند که خرابی هر یک از این اجزا، کار مشعل را مختل می‌کند. در این مطلب، به دلایل روشن نشدن مشعل موتورخانه می‌پردازیم.

روشن نشدن مشعل موتورخانه

با مشعل موتورخانه آشنا شوید

مشعل یکی از بخش‌های مهم در موتورخانه است که هدف از نصب آن، ایجاد گرما است. این مشعل برای به‌وجود آوردن اشتعال، سوخت و هوا را با هم ترکیب می‌کند. پس از تلفیق این دو، انرژی سوخت به انرژی گرمایشی تبدیل می‌شود. سپس، دیگ موتورخانه آب در حال گردش را گرم می‌کند. جالب است بدانید که انرژی گرمایشی حاصل از کار مشعل، از طریق تشعشع و جابجایی به بخش‌های دیگر موتورخانه منتقل می‌شود. در این بین، مشعل باید بر اساس مقادیری که تعیین شده‌اند، شعله را تنظیم کند. در ادامه، با انواع مشعل موتورخانه آشنا می‌شویم.

مشعل گازسوز؛ رایج‌ترین نوع مشعل موتورخانه

پیش از اقدام برای یافتن علت و رفع مشکل روشن نشدن مشعل موتورخانه، باید با انواع مشعل و نحوه کارکرد آن‌ها آشنا شوید. در ابتدا، به مشعل گازسوز می‌پردازیم که یکی از رایج‌ترین انواع مشعل موتورخانه است. همانطور که از نام این مشعل پیدا است، سوخت مصرفی آن گاز می‌باشد. به این نکته توجه داشته باشید که در تاسیسات مکانیکی نیز از مشعل گازسوز استفاده می‌شود. این نوع مشعل‌ها، یک ونتیلاتور یا همان فن گریز از مرکز دارند و برای احتراق هوا را از طریق این فن تامین می‌کنند. در مشعل‌های گازسوز، فن‌هایی با موتور تک فاز یا سه فاز قرار می‌دهند.

لازم به ذکر است که پس از تامین هوا، قطعه‌ای به نام دمپر به کار می‌افتد و هوا را کنترل می‌کند. اما در سوی دیگر، شیر برقی برای کنترل سوخت نصب می‌شود که دبی سوخت را نیز کنترل می‌کند. یک رله کنترلی نیز در این بین وجود دارد که می‌توان آن را روی مشعل‌های گازسوز مشاهده کرد. در واقع، این قطعه با تغییر میزان سوخت و یا کاهش فشار هوا، از خاموش شدن مشعل، جلوگیری می‌کند.

در حال حاضر، اغلب مشعل‌هایی که در بازار عرضه می‌شوند، یک سیستم هوشمند به نام پی ال سی (PLC) دارند. از این رو، به شکل اتوماتیک میزان هوا و سوخت را تنظیم می‌کنند. همچنین در خروجی نازل سوخت، یک شعله پخش‌کن قرار دارد که برای یکنواخت‌سازی شعله و حفظ پایداری، نصب می‌شود. لازم به ذکر است که در مسیر شعله، یک میله وجود دارد که اگر حرارت با آن برخورد کند، جریان الکتریسیته تولید می‌شود و در صورت بروز هرگونه تغییر در شعله، آن را خاموش خواهد کرد. از دیگر اجزای مشعل گازی می‌توان به الکتروموتور، کابل الکترود جرقه و جعبه تقسیم اشاره کرد.

دیگر انواع مشعل موتور خانه

یکی دیگر از انواع مشعل موتورخانه، مشعل گازوئیل‌سوز است که از اجزای آن می‌توان به الکتروموتور، فن، پمپ گازوئیل و فتوسل اشاره کرد. البته این مشعل اجزا مشترکی با مشعل گازسوز نیز دارد. اما در سوی دیگر، مشعل‌های مازوت‌سوز هستند که سوخت موردنیاز آن‌ها، نفت سیاه یا مازوت است و کارکردی مشابه با مشعل‌های گازوئیل‌سوز دارند. یکی دیگر از انواع مشعل موتورخانه، مشعل جامد سوز است که با سوخت‌هایی مانند زغال سنگ، چوب، زغال کک و … کار می‌کند.

تعمیر مشعل موتورخانه

علل روشن نشدن مشعل موتورخانه

تمام مشعل‌ها اجزا مشترکی دارند که می‌توان با بررسی آن‌ها، به مشکل مشعل پی برد. اما بهتر است این کار را به تعمیرکاران مجرب بسپارید تا آسیبی به شما و اجزا موتورخانه نرسد. در ادامه، با علل روشن نشدن مشعل موتورخانه آشنا می‌شویم.

خرابی رله؛ شایع‌ترین دلیل روشن نشدن مشعل موتورخانه

رله یک قطعه الکتریکی است که کارکرد جرقه‌زن، میزان فشار و … را تعیین می‌کند. در واقع، اگر رله خراب باشد، عملا  مرکز مشعل دچار مشکل شده است. در نتیجه، کار تمام اجزای دیگر دچار اختلال می‌شود و مشعل روشن نخواهد شد.

عدم تامین سوخت

اگر سوخت لازم برای مشعل فراهم نباشد، روشن نمی‌شود. در این بین، گرفتگی فیلتر سوخت می‌تواند فرآیند سوخت‌رسانی را دچار اختلال کند. همچنین لوله‌ یا شلنگی که برای رساندن سوخت به مشعل، نصب شده‌اند، باید بررسی شوند.

عدم تامین هوا، از علل اصلی روشن نشدن مشعل موتورخانه است

هر مشعل برای هوارسانی از قطعاتی مانند دمپر استفاده می‌کند که بروز هرگونه مشکل برای آن، باعث عدم تامین هوا می‌شود. بدیهی است که اگر هوای کافی برای احتراق وجود نداشته باشد، مشعل روشن نمی‌شود و یا سریعا خاموش می‌شود. در این بین، اختلال در انتقال هوا از طریق دمپر، عملکرد دودکش و یا بسته بودن محیط، فرآیند هوارسانی را مختل می‌کنند. توجه داشته باشید که خروج هوا نیز در فرآیند کار مشعل بسیار مهم است. از این رو، باید اجزایی مانند دودکش به درستی نصب شوند. زیرا اگر دودکش مناسب نباشد و محیط موتورخانه هم بسته باشد، مشعل روشن نمی‌شود.

خرابی اجزا سیستم احتراق باعث روشن نشدن مشعل موتورخانه می‌شود

در مشعل‌ها، باید فرآیند احتراق به شکلی انجام شود که شعله مناسب تشکیل شود و هرگونه اختلال در این فرآیند، نوع شعله را تغییر می‌دهد. البته اختلال در کنترل کننده‌های شعله نیز می‌تواند دلیل روشن نشدن مشعل باشد. در واقع، یون، وایر‌ها و دیگر قطعات مشابه، شعله را پایدار نگه می‌دارند. از این رو، خرابی آن‌ها باعث عدم تشکیل شعله می‌شود. در بسیاری از موارد، نقص مشعل مربوط به سیستم جرقه‌زنی است. در واقع، اگر این قطعه معیوب باشد، شعله تشکیل نمی‌شود.

مشکلات الکتریکی مشعل

هرگونه ایراد در سیستم برقی باعث روشن نشدن مشعل موتورخانه می‌شود. به عنوان مثال، ایراد در فاز و نول می‌تواند باعث بروز این مشکل شود. از سوی دیگر، باید اتصال الکترود به بدنه نیز بررسی شود. زیرا اگر این اتصال برقرار باشد، برق به سمت رله باز می‌گردد.

علل روشن نشدن مشعل موتورخانه

متخصصین دماسایت، مشکل روشن نشدن مشعل موتورخانه را رفع می‌کنند

اگر تا به حال، سری به موتورخانه زده باشید، می‌دانید که این بخش از تاسیسات، اجزای متعددی دارد. در این بین، شیوه کار برخی از اجزای موتورخانه مانند شیرهای ورودی و خروجی، بسیار ساده ‌است. اما بخشی مانند مشعل، نقش محوری دارد و شیوه کارکرد آن‌ بسیار پیچیده است. در نتیجه، بدون تجربه و دانش فنی، نمی‌توان اقدام به تعمیر این بخش کرد. خبر خوب این است که متخصصین با تجربه دماسایت، می‌توانند به شما در رفع مشکلاتی نظیر روشن نشدن مشعل موتورخانه کمک کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

قیمت داکت اسپلیت

پر بازدیدترین ها

آخرین مقالات سایت

………………………………………………………………………………………………………………………………………………..
………………………………………………………………………………………………………………………………………………..
فهرست