وقتی چیلرها سرمای لازم را تولید نمیکنند
حتی اگر یک چیلر را به طور منظم بررسی و تعمیر کنید، این امکان وجود دارد که با گذشت زمان، دیگر سرما تولید نکند. از سوی دیگر، قطعات موجود در چیلر به مرور زمان فرسوده میشوند و همین مساله، کارکرد چیلر را دچار اختلال میکند. برای مثال، ممکن است کمپرسور از کار بیفتد و برخی از بخشهای دستگاه مسدود شوند یا نشت کنند. در واقع، مشکلات متعددی در اثر فرسایش اجزای چیلر یا تغییر شرایط محیطی برای این دستگاه رخ میدهند. در این مطلب، به علت های سرد نکردن چیلر میپردازیم.
برای یافتن علت های سرد نکردن چیلر، باید با روش کار آن آشنا شوید
چیلرها بسیار متنوع هستند، اما اکثر آنها از روشی یکسان برای کاهش دما استفاده میکنند. یکی از اجزاء مهم چیلر، مبرد است که فرآیند سرد کردن را تسهیل میکند. این جزء خاص باعث میشود که گرما در هوا آزاد شود و جیلر سرما را انتقال دهد. جالب است بدانید که چیلر با توجه به این اصل طراحی شده است که تولید سرما شامل حذف گرما از یک فرآیند و رهاسازی آن در هوا میشود.
همه چیلرها دارای کندانسور، کمپرسور، شیر انبساط و اواپراتور هستند که سیال یا مبرد را به گردش در میآورند. در واقع، چیلر برای تبدیل مبرد از مایع به بخار و بازتبدیل آن به مایع طراحی شده است. برای مثال، در چیلرهای هوا خنک، مبرد گرما را از فرآیند حذف میکند و دوباره پس از اینکه توسط کمپرسور و کندانسور به شکل مایع باز میگردد، در سیستم به گردش در میآید.
تا اینجا دریافتیم که چیلرها انواع و اجزاء متفاوتی دارند. از این رو، تشخیص مشکل چیلرها، دشوار میباشد. در نتیجه، پیشنهاد ما این است که برای کسب اطلاع درباره علت های سرد نکردن چیلر و حل این مشکل با تعمیرکاران حرفهای تماس بگیرید. اما اگر با اجزاء چیلر و شیوه کار آن آشنا باشید، میتوانید برخی از ایرادات جزئی آن را پیدا کرده و یا رفع کنید.
بررسی علت های سرد نکردن چیلر
چیلرها در فرآیند کار روزانه دچار مشکلات بزرگ و کوچک میشوند. در این بین، برخی چیلرها چراغهایی دارند که خطاها را نشان میدهند و برخی دیگر، هیچ چراغ هشداردهندهای ندارند. از سوی دیگر، برخی از مشکلات چیلرها بسیار پیچیده هستند و پیدا کردن منشا اصلی آنها، کمی دشوار است. در ادامه، به علت های سرد نکردن چیلر میپردازیم.
چیلر خیلی کوچک است یا توان کافی را ندارد
یکی از علت های سرد نکردن چیلر، این است که دستگاه توان مورد نیاز برای حفظ دمای مورد نظر شما را ندارد. به تعبیری دیگر، اگر بار گرمایی بیشتر از چیزی باشد که چیلر قادر به حذف آن است، دستگاه دیگر فضا را خنک نمیکند. در چنین شرایطی، باید چیلر خود را تعویض کنید و یک دستگاه متناسب با نیاز خود خریداری کنید. البته باید به این نکته مهم اشاره کنیم که گرمای محیط نیز بر عملکرد چیلر تاثیر میگذارد. در واقع، این امکان نیز وجود دارد که هنگامی که هوا یا آب از طریق لولهها عبور میکند، یک بار گرمایی خارجی به سیستم وارد شود. اگر این علت سرد نکردن چیلر باشد، میتوان مشکل را با عایق حل کرد.
کندانسور برای مدت طولانی تمیز نشده است
کندانسور یکی از اجزای اصلی واحد تبرید است. در اغلب چیلرهای آب خنک، کلسیم، یون منیزیم و کربنات اسید در دستگاه وجود دارند. تمام این موارد، میتوانند عملکرد چیلر را دچار اختلال کنند. توجه داشته باشید که هنگامی که آب از روی سطوح فلزی دستگاه عبور میکند، کربنات تشکیل میشود. علاوه بر این، اکسیژن محلول در آب نیز میتواند باعث خوردگی فلز و تشکیل زنگ شود و به دلیل زنگزدگی، راندمان تبادل حرارت کندانسور کاهش مییابد که بر فرآیند سرد کردن نیز تاثیر میگذارد. از این رو، بهتر است که کندانسور دستگاه را در فواصل زمانی مشخص بررسی کنید.
انسداد فیلتر درایر؛ یکی از علت های سرد نکردن چیلر
گرفتگی فیلتر درایر یا صافی خشک کن بر فرآیند تبادل حرارت کندانسور تاثیر میگذارد و اثر خنککننده کل دستگاه را دچار اختلال میکند. بنابراین، بهتر است که به طور مرتب، این فیلتر را بررسی و تمیز کنید. اگر گرفتگی شدید است، توصیه میشود فیلتر خشک کن را تعویض کنید.
عدم انجام سرویسهای دورهای
چیلرها باید در فواصل زمانی مشخص، سرویس شوند. چراکه عدم تعمیر و نگهداری این دستگاهها میتواند منجر به بروز مشکلات مختلف شود. در کندانسورهای هوا خنک، گرد و غبار میتواند جلوی جریان هوا را بگیرد و میزان سرمای تولیدی را کاهش دهد. از سوی دیگر، در کندانسورهای آب خنک، انتقال حرارت با تشکیل رسوب یا خوردگی کاهش مییابد.
پیشنهاد ما این است که سرویس چیلر خود را به متخصصان بسپارید. توجه داشته باشید که بسته به نوع دستگاه، روند سرویس نیز متفاوت خواهد بود. برای مثال در برخی چیلرها، باید کندانسور را تمیز کرده و در برخی اجزاء دستگاه، از یک محلول ضد خوردگی نیز استفاده کنید.
بالا بودن دمای محیط؛ یکی از مهمترین علت های سرد نکردن چیلر
کندانسور چیلر بسته به اینکه هوا خنک باشد یا آب خنک، باید گرما را به هوای محیط یا آب تاسیسات منتقل کند. هنگامی که دمای محیط یا آب تاسیسات نیز بالا باشد، در فرآیند انتقال حرارت مشکل بهوجود میآید. همین مسئله باعث افزایش فشار و کاهش عملکرد کلی سیستم میشود. از سوی دیگر، دمای پایینتر محیط یا آب تاسیسات میتواند کارایی چیلر را افزایش داده و به حفظ دما کمک کند.
همانطور که می بینید، عوامل مختلفی وجود دارد که ممکن است در سرد نکردن چیلر شما نقش داشته باشد. برخی از آنها به سادگی رفع میشوند و هزینه زیادی ندارند. بنابراین، بهتر است که پیش از خرید یک دستگاه جدید، با یک متخصص تماس بگیرید تا مشکلات احتمالی دستگاه شما را بررسی کند.
برای تعمیر چیلر خود، از متخصصین دماسایت کمک بگیرید
در حال حاضر، چندین نوع چیلر در بازار عرضه میشوند. هر یک از این چیلرها ویژگیهای خاص خود را دارند. از این رو، برای تعمیر آنها باید با شیوه کارکرد و جزئیات قطعات این نوع دستگاهها آشنا باشید. البته از آنجایی که چیلرها ساختاری نسبتا پیچیده دارند، شناسایی طریقه کارکرد آنها، بسیار دشوار است. در نتیجه، بهتر است برای تعمیر چیلر و بررسی مواردی مانند علت های سرد نکردن چیلر، با متخصصین مجرب تماس بگیرید. ما در مجموعه دماسایت، انواع چیلر خانگی، چیلر گازی، مینی چیلر، چیلر سردخانه، چیلر سقفی، چیلر صنعتی، سرویس هواساز چیلر و دیگر موارد مشابه را تعمیر میکنیم.