در حال حاضر، بیشتر افراد از کولرها و سیستم‌های اسپلیت هم برای سرمایش و هم گرمایش استفاده می‌کنند و این تکنولوژی‌ها به تدریج جایگاه کولرهای آبی را تحت تأثیر قرار داده‌اند. بهترین راه برای نصب کولرگازی، این است که به کسی که تجربه کافی در این زمینه دارد مراجعه کنید. نصب و راه‌اندازی کولر گازی نیاز به دقت و دانش فنی دارد تا به درستی انجام شود. به همین دلیل، استفاده از خدمات یک تکنسین حرفه‌ای پیشنهاد می‌شود. این کارشناسان تخصصی می‌توانند نصب و راه‌اندازی کولر گازی را به درستی انجام دهند و همچنین در صورت نیاز به تعمیرات و خدمات پس از فروش، شما را راهنمایی کنند. هرچند هر کولرگازی اسپلیت بسته به سازنده آن منحصر به فرد است، ما قصد داریم به صورت مختصر مراحل نصب کولر گازی ، هزینه نصب آن و نکاتی برای مراقبت و تعمیر کولرگازی را در این مقاله به شما ارائه دهیم.

مراحل نصب کولر گازی

مراحل نصب کولر اسپلیت عموماً شامل مراحل زیر می‌شود:

  1. انتخاب مکان نصب: ابتدا باید مکان مناسبی را برای نصب واحد داخلی (داخل اتاق) و واحد خارجی (بیرون ساختمان) انتخاب کنید. مکان نصب باید دارای فضای کافی، دسترسی به هوا برای جریان صحیح، و دسترسی به منابع برق و آب باشد. همچنین، توجه به فاصله مناسب بین دو واحد نیز ضروری است.
  2. نصب واحد خارجی: واحد خارجی شامل کمپرسور و کویل گرمایشی است و بیرون از ساختمان نصب می‌شود. واحد خارجی را در مکانی قرار دهید که دسترسی به هوای تازه و جریان هوای مناسب داشته باشد. آن را بر روی پایه‌ها یا حامل‌های متناسب قرار داده و با استفاده از اتصالات لازم به سیستم لوله‌کشی واحد داخلی متصل کنید.
  3. نصب واحد داخلی: واحد داخلی شامل بخش فن‌ها، کویل سرمایشی و فیلترها است و داخل اتاق نصب می‌شود. آن را در مکان مناسبی نصب کنید که به طور یکنواخت هوای خنک به سمت اتاق جریان داشته باشد. واحد داخلی را با واحد خارجی با استفاده از لوله‌های مبرد و لوله‌های فراهم شده برای اتصال متصل کنید. همچنین، اتصالات برقی را به منبع برق مربوطه متصل کنید.
  4. نصب لوله‌کشی: لوله‌های مبرد (معمولاً مسی یا آلومینیومی) و لوله‌های فراهم شده (برای آب سرد و گرم) را بین واحد داخلی و واحد خارجی به طول مورد نیاز برش داده و نصب کنید. این لوله‌ها باید با دقت و به درستی نصب شوند تا هیچ نشتی و مشکلی در سیستم ایجاد نشود.
  5. عایق کاری کولر گازی: بعد از نصب لوله کشی نوبت به عایق کاری کولر گازی می رسد. در این مرحله، لوله‌ها و تخلیه کولر گازی را با استفاده از عایق مناسب پوشانده و عایق‌بندی لازم را انجام دهید.
  6. اتصالات الکتریکی: اتصالات الکتریکی را بین واحد داخلی و خارجی و به منبع برق اصلی انجام دهید. این شامل اتصال کابل برق و کابل‌های کنترلی است که از کنترلر به واحد داخلی و خارجی می‌رسند. همچنین، باید به دقت دستورالعمل سازنده را برای اتصالات الکتریکی دنبال کنید.
  7. تست و آزمایش: پس از نصب، سیستم را تست و آزمایش کنید. بررسی کنید که کولر گازی به درستی روشن و خاموش می‌شود و هوا به طور مناسب سرمایش یا گرمایش می‌شود. همچنین، از وجود هر گونه نشتی یا مشکل در سیستم اطمینان حاصل کنید.

توجه داشته باشید که مراحل نصب کولر اسپلیت ممکن است بسته به مدل و سازنده متفاوت باشد. بهتر است همواره دستورالعمل های سازنده را دنبال کرده و در صورت نیاز به کمک تکنسین حرفه‌ای مراجعه کنید.

نصب واحد داخلی کولر گازی:

در ابتدا لازم است به این نکته توجه کنید که همزمان استفاده از کولر گازی و کولر ابی در یک محیط توصیه نمی‌شود، زیرا این دو با یکدیگر تضاد دارند. کولر گازی رطوبت را از محیط جذب می‌کند، در حالی که کولر ابی رطوبت را به محیط تزریق می‌کند. در نصب کولر گازی، حتماً باید مراقب باشید که نصب یونیت داخلی به دکوراسیون آسیبی وارد نکند و با چیدمان محیط سازگار باشد. همچنین، در نصب کولر گازی باید اتصال بین یونیت داخلی و خارجی به راحتی ایجاد شود و کمترین متراژ و اختلاف ارتفاع را داشته باشد. مکانی که برای نصب کولر گازی انتخاب می‌کنید، باید قادر باشد وزن پنل را تحمل کند و قبل از نصب، به جنس دیوار توجه کنید. همچنین، پنل باید در محلی نصب شود که باد مناسب را به محیط پرتاب کند.

نصب یونیت داخلی کولر گازی

برای نصب پنل داخلی کولر گازی و جلوگیری از کثیف شدن محیط، استفاده از دریل‌های کیسه‌دار توصیه می‌شود. قبل از سوراخ کاری نهایی، بهتر است از مته راهنما استفاده کنید و در هنگام سوراخ کاری، دقت کنید که سوراخ کاری با شیبی به سمت بیرون انجام شود. در نصب سینی پشتی کولر گازی نیز، دقت کنید که پنل به صورت افقی نصب شود. لوله تخلیه آب در نصب پنل داخلی کولر گازی باید در سطح پایین‌ترین نقطه قرار گیرد. همچنین، اطمینان حاصل کنید که لوله آب خروجی پنل کولر گازی هیچ نشتی نداشته باشد، زیرا این موضوع می‌تواند منجر به رطوبت دیوار شود. همچنین، لوله تخلیه آب باید با شیبی نصب شود.

در زمان نصب کولر گازی، حتماً مطمئن شوید که خروجی هوای آن مسدود نشده باشد، زیرا این امر ممکن است باعث اختلال در عملکرد دستگاه شود. همچنین، در نصب کولر گازی، محل نصب باید به صورتی باشد که در صورت نیاز، سرویس دستگاه به راحتی قابل انجام باشد. برای نصب کولر گازی، حتماً از افراد متخصص و دارای تجربه استفاده کنید. مجموعه‌ دما سایت با تکنسین‌های با تجربه و ماهر آماده ارائه خدمات با قیمت مناسب و در محل می‌باشد.

نصب واحد خارجی:

در نصب واحد خارجی (کندانسور) باید به نکات زیر توجه کرد.

  • اگر واحد خارجی در مکانی نصب شود که چندین دستگاه دیگر در نزدیکی آن قرار دارند، باید فاصله آن با دستگاه‌های دیگر بیشتر از ۸۰ سانتیمتر باشد. در این صورت، کندانسورها تحت تأثیر هوای خروجی یکدیگر قرار خواهند گرفت. همچنین، فضای اطراف کندانسور کولر گازی باید در نظر گرفته شود، به نحوی که در صورت نیاز به خدمات و تعمیر، تکنسین به راحتی به دستگاه دسترسی داشته باشد.
  • برای جلوگیری از کثیف شدن کویل واحد خارجی، باید توجه کرد که در نزدیکی مکان نصب واحد خارجی، دودکش و هواکش‌های محیط‌های آلوده و قابل اشتعال وجود نداشته باشند. زیرا در صورت آلوده شدن و کثیف شدن کویل، ضریب انتقال حرارت آن کاهش خواهد یافت.
  • محل نصب کندانسور باید در بهترین حالت، در معرض تابش مستقیم نور خورشید قرار نگیرد. زیرا نور خورشید می‌تواند عملکرد سرمایش و راندمان کولر گازی اسپلیت را کاهش دهد.
  • در صورتی که محیطی مناسب برای نصب واحد خارجی وجود نداشته باشد و تابش نور خورشید هم موجود نباشد، باید از سایه‌بان برای کندانسور استفاده شود.
  • اگر نیاز به نصب واحد خارجی بر روی لبه پنجره وجود دارد، حتماً باید از لرزه‌گیر استفاده کرد و همچنین لبه پنجره باید استحکام کافی را داشته باشد تا وزن کندانسور را به خوبی تحمل کند.
  • در صورت نیاز به نصب واحد خارجی بر روی سطح شیبدار، باید با دقت بسیار بالا تراز شود تا مشکلی برای دستگاه ایجاد نشود. همچنین، در صورت نیاز به سوراخ کردن سقف، بعد از سوراخکاری و عبور لوله‌ها، باید حتماً سوراخ را با خمیر مخصوصی پر کرد.
  • برای کندانسور، بعد از نصب، درپوش تخلیه آب کولر گازی باید یک مسیر مناسب برای خالی شدن آب داشته باشد.
  • محل نصب واحد خارجی (کندانسور) باید به گونه‌ای باشد که هوای خروجی کندانسور به راحتی خارج شود. در غیر این صورت، برگشت هوا ایجاد می شود و دستگاه بار زیادی خواهد داشت.

درنهایت باید باید به این نکته داشت که یونییت خارجی در محلی نصب شود که هوای خروجی و صدای دستگاه برای خود فرد و همسایگان مزاحمت ایجاد نکند.

نصب واحد خارجی کولر گازی

ابزارهای مورد نیاز در نصب کولرگازی:

برای نصب کولر اسپلیت، ابزارهای زیر معمولاً مورد نیاز است:

  • دریل
  • پمپ وکیوم
  • گیج فشار
  • جعبه ابزار کامل ( آچار فرانسه /آچار آلن/ پیچ گوشتی/ انبردست/ سیم چین/ تراز/…..)
  • ست جوش هوا گاز
  • سیم سیار
  • دستگاه خم کن برای برش و خم لوله های مسی

توجه داشته باشید که ابزارهای مورد نیاز برای نصب کولر اسپلیت ممکن است بسته به شرایط و مدل دستگاه متفاوت باشد. قبل از نصب، بهتر است دستورالعمل های سازنده را بررسی کنید و در صورت نیاز به کمک فنی، با یک تکنسین حرفه‌ای مشورت کنید.

نصب و راه اندازی کولر گازی

هزینه نصب کولر گازی

هزینه نصب کولر گازی ممکن است به مجموعه‌ای از عوامل و شرایط مربوطه بستگی داشته باشد، از جمله:

  1. نوع کولر گازی: هزینه نصب کولر گازی بستگی به نوع و مدل کولر گازی مورد نظر دارد. برخی از مدل‌ها و برندهای معروف ممکن است هزینه بیشتری داشته باشند نسبت به سایر مدل‌ها.
  2. توان خنکایی و گرمایش: هزینه نصب کولر گازی براساس توان خنکایی و گرمایش مورد نیاز نیز متفاوت خواهد بود. کولر گازی با توان بالاتر هزینه بیشتری برای نصب خواهد داشت.
  3. شرایط نصب: شرایط نصب نیز می‌تواند تأثیر زیادی بر هزینه نصب کولر گازی داشته باشد. از جمله شرایطی که ممکن است تأثیر داشته باشند، می‌توان به مسافت بین واحد داخلی و خارجی، مسیر لوله‌کشی، دسترسی به برق و آب، و شرایط ساختمانی اشاره کرد.
  4. محل نصب: هزینه نصب کولر گازی با توجه به محل جغرافیایی نصب نیز متفاوت است. هزینه‌های نصب در مناطق شهری معمولاً با هزینه‌های مناطق روستایی متفاوت خواهد بود.
  5. هزینه نیروی انسانی: هزینه نصب کولر گازی شامل هزینه نیروی انسانی تکنسین یا تیم نصاب می‌شود. قیمت‌ها معمولاً براساس ساعت کاری و تعداد نیروهای انسانی مورد نیاز تعیین می‌شود.

با توجه به تنوع عوامل مذکور، دقیق و کامل تعیین هزینه نصب کولر گازی مشخص نیست. بهترین راه برای اطلاع از هزینه نصب، مشاوره با تکنسینان متخصص است که می‌توانند بر اساس شرایط خاص شما، هزینه تقریبی را ارائه دهند.

هزینه نصب کولرگازی به چه عواملی بستگی دارد؟

برای انتخاب مناسب ترین نصاب کولر گازی، بهتر است این عوامل زیر را مورد بررسی قرار دهید:

۱. برند کولر گازی

۲. نوع کولر گازی (دیواری، پنجره‌ای، ایستاده یا دو پنله)

۳. میزان لوله‌کشی و سیم‌کشی مورد نیاز

۴. شارژ کولر گازی پس از نصب

۵. جاسازی پنل خارجی

۶. هزینه ایاب و ذهاب نصاب

با مقایسه این عوامل و توجه به نیازهای خانه یا محل کار خود، می‌توانید هزینه نصب کولر گازی را به صورت مناسبی تعیین کنید. همچنین، حتماً یک نصاب حرفه‌ای و با تجربه را برای نصب کولر گازی انتخاب کنید تا از خدمات مناسب و کیفیتی برخوردار شوید.

راهنمای مراقبت از کولر گازی:

بعد از نصب کولر گازی، سرویس و تعمیرات منظم را در نظر بگیرید تا از آن برای سال‌های طولانی استفاده کنید. در صورت نصب جدید کولر گازی، بهتر است در چند ماه آینده با یک تکنسین ماهر مشورت کرده و زمان سرویس کولر گازی را مشخص کنید. به تعمیر کولر گازی بی‌توجهی نکنید، زیرا اکثر مشکلات در این زمینه ناشی از عدم توجه به تعمیرات است. در هنگام استفاده از کولر گازی، حتماً پنجره‌ها را ببندید تا هوای گرم وارد فضای داخلی نشود و کمپرسور کولر دچار آسیب و خرابی نشود. پس از خنک شدن فضای منزل، کولر را خاموش کنید. سرد کردن فضا نه تنها بهداشتی نیست، بلکه به کولر نیز آسیب می‌زند. در زمان‌هایی که دما بسیار بالاست، از کولر گازی استفاده کنید. برای جزئیات بیشتر، به دستورالعمل و راهنمایی تولیدکننده کولر گازی مراجعه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

قیمت داکت اسپلیت

پر بازدیدترین ها

آخرین مقالات سایت

………………………………………………………………………………………………………………………………………………..
فهرست